Tortillas nedospite cu untură

IMG_6949

Tortillas nedospite, foarte bune. Le puteți umple și lua la pachet, sub diverse forme. Eu le-am încercat sub forma unei shaorme de casă făcută din salată verde și carne de curcan. Sunt foarte ușor de făcut! Rețeta este preluată de pe Codrudepâine.ro.

Ingrediente:

  • 340 g făină albă
  • 5 linguri untură (sau margarină/unt)
  • 3/4 linguriță sare
  • 180 g apă fierbinte (eu cântăresc apa, nu folosesc cană gradată. de obicei e o mică diferență între aceste două metode).

Amestecăm făina cu untura cu degetele până devine o compoziție nisipoasă. Dizolvăm sarea în apa fierbinte și o turnăm peste făină. Amestecăm cu mâna până obținem un aluat nelipicios. Acoperim vasul și îl lăsăm 30 de minute. Rulăm aluatul într-un cilindru și îl tăiem în 10-12 bucăți egale. Modelăm fiecare bucată într-o bilă și le mai lăsăm 15 minute la relaxat.

Tortillas nedospite cu untura

Întindem fiecare bilă într-o foaie subțire de tot, pe masa bine înfăinată (cam 18-20 cm în diametru). Le prăjim într-o tigaie încinsă fără ulei (am folosit tigaia de clătite) sau pe o plită dacă aveți, câte 1 minut pe fiecare parte. Se vor umfla, așa cum vedeți în poza de mai jos.

Tortillas nedospite cu untura

Se păstrează învelite într-un prosop, iar apoi într-o pungă, ca să nu se usuce. Le-am umplut cu salată verde și carne coaptă de curcan, tăiată mărunt, inclusiv cu zacuscă. Delicioase 🙂

Leave a Reply :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s