Dulceață din coji de portocală

dulceata din coji de portocala

De ce să irosim cojile de portocale, clementine, mandarine sau alte citrice? Le putem transforma într-o dulceață aromată care este foarte bună!

Ingrediente:

  • 400 g coajă de portocală/clementine/mandarine
  • 300 g zahăr
  • 500 ml apă

Cojile de portocală (sau clemetine, mandarine) se strâng pe parcursul mai multor zile și se pun într-un bol cu apă rece, până se adună cantitatea necesară. Se schimbă apa dimineața și seara.

Când am adunat cele 400 g coajă de portocală, le punem într-o oală și le acoperim cu apă. Le fierbem 30 de minute sau până ce dinții unei furculițe intră ușor în coaja acestora. Le scurgem de apă.

Facem un sirop din 500 ml apă și 300 g zahăr, până ce siropul se leagă ușor, adică curge într-un singur fir de pe lingură. Între timp, cu un cuțit îndepărtăm miezul alb din interiorul cojilor și le tăiem fideluță sau bucățele mici.

Când siropul este gata, adăugăm cojile de portocală feliate și mai fierbem dulceața în jur de 10 minute.

dulceata din coji de portocale

Se pune în borcane curate și călduțe, se închid și se păstrează ca orice alt fel de dulceață. Puteți folosi dulceața din coji de portocale la dulciuri, în blaturi, checuri, aluaturi dulci, puteți chiar însiropa torturile cu ea. Cojile fideluță arată bine și pe post de decor peste glauri de ciocolată, pastă de zahăr, etc.

Am obținut 3 borcane mici, ca cel de mai jos.
dulceata din coji de portocale

Leave a Reply :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s