Chocolate fudge cake – prăjitură ciocolătoasă

chocolate fudge cake

chocolate fudge cake

Cea mai ciocolătoasă prăjitură încercată până acum, nu conține făină, în schimb are foarte multă ciocolată. Este fragilă, foarte bună. O rețetă Ottolenghi.

Ingrediente:

 • 240 g unt
 • 265 g ciocolată neagră 52% cacao
 • 95 g ciocolată neagră 70% cacao
 • 290 g zahăr brun
 • 4 linguri apă
 • 5 ouă mari
 • 1 praf sare

Încingem cuptorul la 170˚C și punem hârtie de copt pe fundul unei tăvi de 20cm în diametru. Pereții îi ungem cu unt și pudrăm cu cacao.

Într-un bol punem untul tăiat cuburi și ambele tipuri de ciocolată, pe baine-marie (sau la microunde, în ture de 30 secunde până ce se topesc).

Într-o cratiță mică punem pe foc apa cu zahărul brun, până ce se topește. Turnăm apoi zahărul peste ciocolata topită și amestecăm bine.  Adăugăm pe rând gălbenușurile, amestecând energic pentru omogenizare.

Batem spumă albușurile cu un praf de sare. Le încorporăm în ciocolata răcorită. Turnăm 2/3 din compoziție în tava pregătită și coacem 40 de minute sau până ce o scobitoare înfiptă iese aproape curată.

chocolate fudge cake

Scoatem din cuptor și lăsăm la răcit, apoi turnăm restul de compoziție și mai coacem prăjitura 25-30 de minute. O scobitoare înfiptă în prăjitură trebuie să iese plină de firimituri.

chocolate fudge cake

Scoatem din cuptor și lăsăm la răcit complet în tavă apoi cu grijă îndepărtăm pereții tăvii și mutăm prăjitura pe o farfurie. Nu vă speriați dacă partea de sus este crăpată, este perfect normal. Pudrăm cu cacao și o tăiem felii.

chocolate fudge cake

Se păstrează la temperatura camerei 4 zile, acoperită.

chocolate fudge cake

chocolate fudge cake

2 thoughts on “Chocolate fudge cake – prăjitură ciocolătoasă

  • Multumesc mult, Camelia! Nu e menajera, e o parte ciocolata cu 52 % cacao ( am folosit aici o ciocolata pt deserturi pe care o gasesti in Carrefour la raionul de ingrediente pt dulciuri) si o parte ciocolata 70% cacao ( am folosit Callebaut).

   Like

Leave a Reply :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s