Cheesecake-uri individuale, foarte bune, light, nu sunt dulci și ”grele”, arată frumos și sunt ușor de făcut. Mi-au plăcut enorm cheesecake-urile lui Ottolenghi când am fost la Londra, coapte individual, înăltuțe, și am vrut să văd dacă aș putea să le fac și eu. Iată că au ieșit 🙂 Aveți nevoie de câteva inele înalte de inox, din acelea folosite pentru aranjarea diferitelor preparate în restaurante.
Ingrediente 3 cheesecake-uri individuale:
- 250 g ricotta
- 60 g zahăr
- 100 g smântână acră (Danone, etc)
- 1 lingură coaja rasă fin de lămâie
- 2 ouă
- 1 lingură amidon/făină
- 30 g unt
- 6-7 biscuiți digestivi
Topping-ul de cireșe:
- 300 g cireșe fără sâmburi
- 2 linguri zahăr
- 1 linguriță amidon
- 1 lingură kirsch/vanilie/cognac
Încingem cuptorul la 140˚C. Pe o tavă întinsă punem o hârtie de copt și așezăm 3 inele individuale (din acelea rotunde folosite pentru așezat orez/legume/piure frumos pe farfurie; găsiți la Metro, Selgros, Auchan chiar).
Mărunțim biscuiții foarte fin și îi amestecăm cu 30 g unt topit. Împărțim în cele 3 inele și presăm ușor cu degetele. Dăm la frigider până facem umplutura.
Mixăm ricotta cu zahărul, apoi adăugăm pe rând ouăle, coaja de lămâie, smântâna și amidonul. Împărțim crema în cele 3 forme și dăm la cuptor pentru 30-40 de minute, sau până sunt ușor închegate, dar mijlocul rămâne cremos.
Oprim cuptorul și le lăsăm la răcit, apoi le mutăm în frigider pentru câteva ore.
Le scoatem din forme, presând ușor cu degetele și le așezăm pe un platou. Nu se lipesc, ies foarte simplu din forme.
Pentru sosul de cireșe, punem pe foc într-o oală mică zahărul și cireșele. Fierbem 5-7 minute, cât să se gătească fructele, apoi adăugăm amidonul dizolvat într-o lingură de apă. Mai ținem pe foc 1-2 minute. Sosul trebuie să fie dens, ca mierea.
Când sosul s-a răcit, îl așezăm peste fiecare cheesecake, cam 2 lingurițe generoase.
Ne-au plăcut foarte mult, sunt mai bune decât cheesecake-ul făcut din cremă de brânză.