Cheesecake cu zmeură

IMG_5399IMG_5391Nouă ne place cheesecake-ul tare mult și mai ales îmi place să încerc tot felul de combinații de arome și topping-uri. Cheesecake-ul de astăzi are note subtile de apă de flori de portocale și zmeură! Deși poate pare greu de făcut, în realitate nu e mare lucru și vă îndemn să încercați și voi!

Ingrediente pt o tavă 22 cm în diametru:

  • 250 g biscuiți digestivi
  • 100 g unt topit
  • 650 g brânză de vaci grasă (20%)
  • 3 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 ml smântână dulce
  • 50 ml lapte
  • 2 lingurițe apă flori de portocale (sau suc de portocale dacă nu aveți apă)
  • 4-5 bucăți zmeură pentru decor (sucul lor)
  • 100 g zmeură pentru servit

Încingem cuptorul la 150˚C și punem o tavă cu apă în partea de jos a cuptorului. Decupăm un cerc din hârtie de copt de 22 cm în diametru și îl așezăm în tava unsă cu puțin unt pentru a se fixa bine hârtia. Ungem și pereții tăvii cu unt. Măcinăm fin biscuiții digestivi și îi amestecăm cu untul topit. Îi punem în tavă și presăm ușor cu dosul unei linguri, ridicând puțin și pe pereții tăvii. Dăm la rece până facem umplutura.

Punem într-un blender/robot (sau folosim un mixer) ouăle cu zahărul și le mixăm 1 minut. Adăugăm smântâna, laptele, apa de flori de portocale, mixăm din nou, apoi adăugăm brânza și mai mixăm 1-2 minute, cât să obținem o compoziție lichidă foarte fină. Turnăm crema în tavă peste biscuiții digestivi.

Într-o strecurătoare mică zdrobim 4-5 bucăți de zmeură cu dosul unei lingurițe, deasupra unui bol mic, pentru a obține doar sucul fructelor. Turnăm peste cheesecake din loc în loc un vârf de linguriță de suc de zmeură, apoi trecem cu lama unui cuțit sau cu o scobitoare prin bulinele colorate, pentru a realiza un decor, după plac. Nu scufundați cuțitul până jos, ci doar la suprafața cheesecake-ului.

IMG_5358

Dăm apoi la cuptor pentru 50-60 de minute. Este gata când marginile sunt închegate, dar mijlocul cremos. Lăsăm la răcit în cuptor, cu ușa întredeschisă cam 2 ore, apoi îl dăm la rece pentru câteva ore. Îl scoatem din tavă și îl mutăm pe o farfurie. Servim cu smântână dulce și zmeură proaspătă. Cremos, nu foarte dulce și aromat!

IMG_5387

3 thoughts on “Cheesecake cu zmeură

  1. Buna! imi poti spune te rog de unde ai luat branza de vaci de 20% grasime? Eu am incercat sa fac cu branza de vaci de la Auchan din aceea varsata, dar e foarte apoasa, chiar daca am lasat-o ore bune la scurs. Felicitari pentru blog, imi plac foarte mult retetele, si il urmaresc. Si eu am un blog de prin 2010, dar nu prea am mai publicat retele pe care le-am gatit, dar datorita tie ma reapuc de scris. Multumesc

    Like

Leave a Reply :)