Bruschette cu măsline, feta și busuioc

bruschette cu masline

Doamne cât îmi plăceau bruschettele astea pe vremea când lucram la Fratelli! Evident că am învățat rețeta și acum mă răsfăț cu ele de fiecare dată când am poftă! Prietenele mele au fost încântate de aceste bruschette la ziua mea de naștere. Sunt foarte simplu de pregătit, cu puține ingrediente și foarte potrivite pentru diverse evenimente. Vom obține între 25-30 de bruschette.

Avem nevoie de:

  • 100 g măsline negre feliate sau fără sâmburi
  • 2 linguri parmezan ras fin
  • 2 căței usturoi tocați fin
  • busuioc proaspăt
  • sare
  • piper
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 150 g brânză feta
  • 2 baghete feliate subțire (plus 2-3 căței usturoi, sare, piper și ulei de măsline)

Cum procedăm:

Feliile de baghetă le punem pe hârtie de copt, asezonăm cu sare, piper, punem 2-3 căței de usturoi printre ele, stropim cu puțin ulei de măsline și le dăm la cuptor cam 10 minute la 200˚C până se rumenesc.

Acum ne ocupăm de crema de măsline:

Avem nevoie de un robot de bucătărie în care punem măslinele, usturoiul, uleiul, sarea, piperul, parmezanul și mixăm până obținem o pastă fină.

Dacă nu aveți robot, vom toca cât putem de mărunt măslinele. Le punem în mojar, adăugăm usturoiul tocat, sare, piper, uleiul de măsline și pisăm tot pentru a deveni o cremă cât mai fină. Adăugăm la final parmezanul ras și omogenizăm. Busuiocul fie îl tocâm și îl adăugăm în crema de măsline, fie îl folosim frunze când montăm bruschettele. Eu am preferat să îl adaug peste măsline.

Cum montăm bruschettele:

Trebuie să avem la îndemână crema de măsline, feliile de baghetă prăjite și brânza feta. Pe fiecare felie de baghetă vom pune o frunză de busuioc proaspătă dacă nu l-am tocat și adăugat în crema de măsline. Peste busuioc punem o linguriță de brânză feta, iar peste aceasta o linguriță de cremă de măsline. Trebuie să arate cam așa. Sunt absolut delicioase! Nici nu vă imaginați! Sau poate le știți dacă le-ați încercat la Fratelli Timișoara 🙂

bruschette cu masline

bruschette cu masline

Leave a Reply :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s