Tartă spectaculoasă cu ciocolată neagră

IMG_0844_edited

I’m speachless. Tarta asta este o nebunie! Dacă vă place ciocolata, trebuie să încercați tarta de mai jos, nu necesită coacere, va fi gata imediat!

IMG_0835_edited

Ingrediente:

 • 200 g biscuiți digestivi
 • 100 g unt topit
 • 200 g ciocolată neagră (am folosit 2 milka)
 • 200 ml smântână dulce
 • ciocolată tocată/rasă pentru decor

Măcinăm biscuiții fin și îi amestecăm cu untul topit. Pregătim o tavă de 18-20 cm în diametru. Decupăm un cerc din hârtie de copt puțin mai mare decât tava și îl așezăm pe fundul acesteia. Turnăm biscuiții în tavă și cu dosul unei linguri sau chiar cu degetele presăm biscuiții și îi ridicăm puțin pe marginile tăvii.  Dăm la rece până facem ganache-ul de ciocolată.

Într-o crăticioară punem pe foc ciocolata ruptă bucăți și smântâna. Amestecăm până se topește ciocolata și lăsăm la răcit câteva minute. Turnăm ganache-ul răcorit peste biscuiți, în tavă și dăm la rece 1-2 ore.

IMG_0814_edited

Scoatem din frigider și așezăm restul de ciocolată rasă/tocată în centrul tartei.

IMG_0822_edited

8 thoughts on “Tartă spectaculoasă cu ciocolată neagră

 1. Buna Narcisa, in primul rand felicitari pentru blog! Spune-mi te rog daca se simte tare gustul de ciocolata neagra, nu sunt mare fan! As putea sa folosesc ciocolata normala? Sau ar iesi prea dulce? Multumesc.

  Like

 2. Excelenta tarta! Eu am pus-o in congelator, din lipsa de timp, si a fost gata in mai putin de o ora, din momentul turnarii cremei. Si am ornat-o cu frisca si cu cirese din compot. Delicioasa!

  Liked by 1 person

Leave a Reply :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s