Tartă cu prune

IMG_4336

Tarta asta cu prune este foarte, foarte bună! Deși aluatul este puțin cam lipicios, după ce s-a copt devine crocant și aerat. Rețeta am preluat-o de pe Technicolor Kitchen, un blog foarte frumos pe care eu îl urmăresc încă de când m-am apucat serios de gătit și de unde am încercat o mulțime de deserturi.

Ingrediente pentru o tavă 22 cm în diametru:

  • 140 g făină
  • 150 g zahăr
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 vf cuțit sare
  • 1 ou
  • 40 g unt moale
  • 6 prune feliate sau tăiate pe jumătate

Încălzim cuptorul la 190˚C. Pregătim o tavă rotundă de 22 cm în diametru în care punem hârtie de copt. Ungem hârtia cu unt și pudrăm puțină făină. Aluatul pentru această tartă nu este un blat, dar nici un aluat obișnuit de tartă pe care să îl întindem. Este undeva la mijloc și este foarte lipicios. Cel mai ușor de pregătit este dacă aveți un robot de bucătărie în care punem făina, sarea, praful de copt, amestecăm iar apoi adăugăm oul și untul moale. Mixăm până se omogeanizează bine compoziția 2 minute. Dacă nu aveți robot, încercați cu mixerul, paletele pentru aluat, procedând în același mod sau cu o furculiță. Mutăm compoziția în tava pregătită și o distribuim uniform. Deasupra așezăm prunele cu partea tăiată în sus, la distanță de 1 cm. Le presăm ușor în aluat.

IMG_4300

Coacem 45-55 de minute, până marginile sunt bine rumenite, prăjitură a crescut, iar între prune aluatul este copt. O lăsăm puțin la răcit în tavă, apoi o mutăm pe o farfurie și pudrăm cu zahăr  și scorțișoară. Este bună atât caldă, cât și rece.

IMG_4340

Leave a Reply :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s