Blat de tort

blat tort

Blat de tort clasic, simplu și ușor de făcut! Îl puteți însiropa sau nu, umple cu frișcă, cremă de vanilie, ciocolată, orange/lemon curd. Este pufos și moale, foarte bun. E o rețetă pe care mama mea o folosea foarte des când pregătea vreun tort de sărbători sau zile de naștere.

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 6 linguri făină
  • 6 linguri zahăr
  • 1 vf sare
  • 1 linguriță vanilie

Încingem cuptorul la 170˚C și pregătim 2 tăvi de 20 cm în diametru pe care le ungem cu unt și le pudrăm cu făină sau așezăm un cerc din hârtie de copt pe fundul lor, iar pereții îi ungem cu unt și pudrăm cu făină. Pentru ca blatul se fie perfect rotund eu am observat că cel mai bine ies din tăvi cu pereți detașabili, așa că vă sfătuiesc să încercați și voi. Eu am deja 3 tăvi de acest gen de diferite dimensiuni.

Dacă veți folosi o tavă de 20 de cm, blatul va ieși înalt și veți obține 4 foi după ce îl veți tăia, în schimb dacă folosiți o tavă mai mare, probabil veți obține doar 2 foi. De asemenea, eu am copt blatul în două reprize, pentru că nu am încă 2 tăvi egale.

Separăm ouăle, batem spumă albușurile și încorporăm zahărul puțin câte puțin, mixând în continuare. Adăugăm apoi gălbenușurile.

tort cu orange curd si crema de mascarpone

Oprim mixerul și luăm o spatulă. Adăugăm făina și amestecăm ușor, apoi vanilia și omogenizăm. Punem compoziția în tavă și coacem la 170°C timp de 30 minute sau până trece testul cu scobitoarea. Nu deschideți cuptorul măcar în primele 20 de minute.

tort cu orange curd si crema de mascarpone

Scoatem tava din cuptor și lăsăm blatul la răcorit câteva minute.

tort cu orange curd si crema de mascarpone

Trecem cu un cuțit pe marginile tăvi să ne asigurăm că nu s-a lipit, apoi desfacem pereții și îl răsturnăm pe un grătar. Îl lăsăm la răcit complet.

tort cu orange curd si crema de mascarpone

Eu am folosit acest blat pentru a face un tort cu cremă de portocale și cremă de mascarpone care a ieșit demențial!

tort cu orange curd si crema de mascarpone

Leave a Reply :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s