Homemade Peanut Butter (unt de arahide)

IMG_4799

Peanut butter sau untul de arahide este foarte simplu de făcut. Cu doar câteva ingrediente pe care le găsim în orice supermarket, am obținut un unt făcut de noi, fără conservanți, care poate fi păstrat în frigider până la 2 luni.

Ingrediente:

  • arahide coapte nesărate și fără coajă (sau arahide crude coapte în cuptor pentru 10 minute la 180˚C)
  • 1/2 linguriță sare kosher sau miere dacă se dorește un gust sărat sau dulceag
  • 1-2 lingurițe de ulei fără miros (de arahide sau chiar floarea soarelui, dacă îl vreți mai cremos)

Avem nevoie de un robot de bucătărie în care punem cantitatea de arahide, aleasă de noi. Procesăm arahidele 1 minut, oprim robotul și scuturăm puțin pereții vasului, apoi mixăm din nou pentru 2-3 minute, până ce arahidele devin foarte fine asemănător unui pesmet, iar apoi compoziția devine încet încet legată, datorită uleiului pe care arahidele îl conțin.

peanut butter

Adăugăm în plus 1-2 lingurițe de ulei dacă dorim să fie mai cremos (eu am fost mulțumită de consistența inițială și nu am adăugat ulei), sare după gust sau chiar miere dacă îl vrem în varianta dulceagă. Amestecăm și îl punem într-un borcan pe care îl păstrăm la frigider până la 2 luni. Simplu și ieftin!

Note: În același mod puteți face unt de migdale, alune sau alte nuci. Le puteți cumpăra direct coapte sau crude și să le coaceți chiar voi în cuptor, iar apoi urmați rețeta de mai sus.

IMG_4802

One thought on “Homemade Peanut Butter (unt de arahide)

  1. Pingback: Prăjitură cu unt de arahide și ciocolată, fără coacere | Awfully Tasty

Leave a Reply :)