Homemade pomegranate molasses – sirop de rodii

IMG_5486Pomegranate molasses/ sirop de rodii este un ingredient necesar pentru foarte multe rețete semnate Ottolenghi,  așa că am decis să mi-l prepar singură. Practic, sucul de rodii se fierbe până se reduce la jumătate. Este folosit în dressing-urile pentru salate și nu numai.

Ingrediente:

  • 700 ml suc de rodii ( 7 rodii medii)
  • zeama de la 1 lămâie
  • 100 g zahăr

sirop de rodii

Spălăm rodiile și le tăiem pe jumătate. Luăm un bol mare și un făcăleț. Ținem fiecare jumătate de rodie în palmă, cu partea tăiată în jos și lovim ușor cu făcălețul coaja, astfel semințele vor ieși foarte ușor.

IMG_5466

Le stoarcem apoi bine de tot cu mâna, iar sucul obținut îl trecem printr-o strecurătoare fină. Eu am stors semințele de 2 ori, în mână. Punem sucul într-o oală împreună cu zeama de lămâie și zahărul. Fierbem timp de 1 oră și jumătate la foc mediu, până când am obținut un sirop concentrat. Îndepărtăm spuma de fiecare dată când se formează. Ar trebui să obținem cam 250 ml sirop de rodie. Îl turnăm într-o sticlă curată și după ce s-a răcit îl păstrăm la frigider. Super simplu, fără conservanți și alte ingrediente dubioase!

Leave a Reply :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s