Prăjitură cu pere, ciocolată și alune de pădure

IMG_7033

prajitura cu pere. ciocolata si alune de padure

Este o prăjitură excelentă, fără făină, fără gluten! Neapărat de încercat, un blat aerat, fraged, cu bucățele crocante de alune și bucăți de pere suculente. Am mâncat instant două felii când am tăiat-o, atât de mult mi-a plăcut.

Ingrediente:

  • 100 g unt
  • 100 g ciocolată neagră fără gluten
  • 80 g zahăr alb
  • 1 lingură kahlua (lichior de cafea sau esență de cafea dacă nu aveți lichior)
  • 3 ouă
  • 90 g alune de pădure măcinate (încercați să nu fie chiar pudră, să rămână puțin mai grunjoase)
  • 2 pere bine coapte, curățate și cu semințele scoase, tăiate pe jumătate

Încălzim cuptorul la 180˚C și pregătim o tavă de 22 cm în diametru pe care o ungem cu unt, așezăm hârtie de copt, o ungem cu unt și presărăm 1-2 linguri de zahăr. Frecăm gălbenușurile cu zahărul până devin o cremă. Topim ciocolata împreună cu untul într-o cratiță mică, pe foc mic, apoi adăugăm lichiorul de cafea și alunele măcinate.

Prajitura cu pere, ciocolata si alune de padure

Turnăm ciocolata răcorită peste gălbenușuri și le amestecăm. Batem spumă albușurile, adăugăm jumătate din ele peste compoziția cu ciocolată și gălbenușuri, amestecăm ușor, adăugăm restul de albușuri și omogenizăm. Turnăm compoziția în tava pregătită.

Prajitura cu pere, ciocolata si alune de padure

Coacem prăjitura 10 minute, apoi scoatem din cuptor și așezăm perele curățate, tăiate pe jumătate, cu partea tăiată în jos (le adăugăm mai târziu pentru a nu se scufunda în blat de tot).

IMG_7009

Coacem prăjitura 45 de minute,  sau până nu se mai văd urme de aluat umed, necopt pe lângă pere. Se lasă la răcit în tavă, apoi se scoate cu grijă și se pudrează cu zahăr. Prăjitura neavând fîină este foarte fragilă și se poate rupe foarte ușor. Are un blat foarte gustos, fraged. V-o recomand cu încredere!

IMG_7021

Leave a Reply :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s