Fougasse cu cimbru și chorizo

fougasse

Fougasse este o pâine de origine franceză asociată în special cu Provence, un aluat frământat cu arome, copt sub formă de frunză. Puteți pune peste fougasse nuci, brânzeturi, măsline, chiar fructe uscate. Rețeta încercată de mine este una marca Lorraine Pascale. o puteți mânca simplă sau alături de salate, brânzeturi, un pahar de vin, etc.

Ingrediente:

  • 500 g făină albă tip 650
  • 2 lingurițe sare
  • 5 g drojdie uscată
  • 300 ml apă călduță
  • 1 crenguță cimbru proaspăt
  • 50 g chorizo feliat

Încălzim cuptorul la 200˚C. Într-un bol amestecăm făina, sarea și drojdia. Adăugăm apa câte puțin și amestecăm, până obținem un aluat legat dar nu foarte lipicios. Frământăm bine de tot 10 minute. Dacă aveți un robot, puneți ingredientele în el și mixați aluatul 5 minute. În final adăugăm cimbrul tocat mărunt și jumătate din cârnații chorizo și frământăm cât să se amestece.
fougasse cu cimbru si chorizo

Presărăm făină pe masa de lucru și întindem aluatul într-o foaie ovală sau în două foi, în funcție de tava voastră. Facem niște tăieturi în aluat astfel încât să arate ca o frunză la final. Lărgim tăieturile făcute în aluat cu mâna.
fougasse cu cimbru si chorizo

Punem aluatul în tava pe hârtie de copt și acoperim cu folie alimentară unsă cu ulei. Lăsăm la dospit 30 de minute. După acest interval, așezăm restul de chorizo deasupra și coacem cam 30 de minute.
fougasse cu cimbru si chorizofougasse cu cimbru si chorizo

Vă recomand să puneți o tavă cu apă în cuptor, sub fougasse, o va proteja să facă crustă înainte de a crește frumos. E gata când e ușor rumenă. O scoatem din cuptor și o mutăm pe un grătar. Se mănâncă caldă sau rece, cu unt sau alături de o salată sau o friptură, un pahar de vin.
fougasse cu cimbru si chorizo

Leave a Reply :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s