Pavlova cu alune de pădure, ciocolată și cireșe

IMG_1072_edited

Îmi place bezeaua foarte mult, e incredibil ce desert delicios iese din niste simple albușuri. Pavlova de mai jos e demențială, nici nu știu cum să v-o descriu. Vă spun doar că merită din plin să o încercați, arată superb, e dulce, e aromată, e o nebunie!

Pentru bezea:

  • 6 albușuri
  • 200 g zahăr pudră
  • 50 g alune de pădure măcinate
  • 1 linguriță oțet
  • 1 linguriță extract vanilie/ semințele de la 1 baton vanilie
  • 3 lingurițe amidon

Pentru umplutură:

  • 100 g ciocolată
  • 100 ml smântână dulce
  • cireșe

Încălzim cuptorul la 140˚C. Pregătim o tavă întinsă mai mare sau 2 tăvi. Punem hârtie de copt pe tava întinsă și desenăm două cercuri cu un pix, de dimensiuni egale, pentru că vom face două bezele.

Batem albușurile spumă cu un praf de sare. Adăugăm apoi zahărul pudră, câte o lingură, mixând încontinuu până îl încorporăm pe tot. Oprim mixerul, luăm o spatulă de silicon și adăugăm pe rând oțetul, amestecăm ușor cu spatula, apoi vanilia, amidonul și alunele de pădure măcinate. Amestecăm ușor după fiecare ingredient.

IMG_1022_edited

Așezăm albușurile pe hârtia de copt, în cele două cercuri, ridicând ușor o bordură pe marginile fiecărei pavlova.

IMG_1026_editedCoacem 1 oră, 1 oră și jumătate la 140˘C, până când bezeaua se crapă ușor pe margini, dar mijlocul rămâne pufos. Nu deschideți cuptorul în primele 30 de minute. Când e gata, lăsăm la răcit în cuptor, cu ușa între-deschisă.

Ganache-ul îl facem cu cel mult 1 oră înainte să montăm pavlova. Punem smântâna și ciocolata pe baine-marie până se topește ciocolata. Amestecăm și lăsăm la răcit puțin. Așezăm o bezea pe un platou, turnăm jumătate din ganache în mijlocul bezelei și așezăm cireșe proaspete peste ciocolată. Acoperim cu a doua bezea, peste care tunăm restul de ganache și decorăm cu cireșe. Se poate servi imediat și se păstrează la rece. Fabulos de gustos! Noi am devorat jumătate din pavlova instant 😉

IMG_1062_edited

Leave a Reply :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s